Најаве

Васкрс, 16.април: Васкршња Литургија у 9:00

Слава Параклиса

Деца у Параклису

Дечији радови

Home Протекли догађаји Литургија и предавање др Елизабете

postheadericon Литургија и предавање др Елизабете

 

На дан Св. Аврамија Затворника и Св. Анастасије Римљанке, 11. новембра 2012, након Свете Литургије, имали смо посебну част да нам у госте дође ветеринарка др Елизабета, која је одржала предавање о важности контакта човека са животињама. Сви ми у себи носимо неко своје мало село у коме смо живели или бисмо желели да живимо, као идеал савременог човека. Докторка Елизабета је посебно нагласила хришћанску дужност коју имамо према Божијим створењима, са којима би требало да живимо у сагласју.

Могли смо да закључимо из разговора да ове племените животиње, а све су оне племените јер их је Господ благословио да постоје, веома позитивно утичу на одрастање деце, у психолошком и физичком смислу. Такође, имају благотворан утицај код усамљених, депресивних особа, слепих тј. особа са посебним потребама (као нпр. пас лабрадор), код особа са аутизмом и епилепсијом (златни ретривер - може да осети када ће епи напад да наступи).

 

Докторка нам је разбила табу-тему да су животиње разлог алергијама код људи. Напротив, управо су оне помоћ у лечењу. Ако водимо рачуна о животињама (редовно их вакцинишемо, правилно хранимо и редовно посећујемо ветеринара), онда смо "добри господари од животиња", како је Господ заповедио да будемо. Деца су понела своје плишане "љубимце" - играчке, да их ветеринарка Елизабета "прегледа". Закључено је да су сви здрави и весели!

 

 

Кликни да би увећао слику!
Кликни да би увећао слику!
Кликни да би увећао слику!
Кликни да би увећао слику!
Кликни да би увећао слику!
Кликни да би увећао слику!
 
Свети Стефан

Мултимедија

Молитвени кутак

Предавања и дружења