Најаве

Васкрс, 16.април: Васкршња Литургија у 9:00

Слава Параклиса

Деца у Параклису

Дечији радови

Home Протекли догађаји Гостовања у Параклису

postheadericon Гостовања у Параклису

 

На дан Пребодобне Пелагије и Таисе, 21. октобра 2012.године, имали смо велику част и задовољство да нам је у госте дошла дечија песникиња Лидија Поповић. Сви је знамо по песмама које су веома побожне, едукативне и пријемчиве за децу и одрасле. Деца из нашег Параклиса, која активно узимају учешће у Св. Литургији, певају њене песме на своју и општу радост свих присутних. Песникиња Лидија је заједно са својом породицом активно учествовала у Св. Литургији. Потом је одржала предавање о важности хришћанског васпитања деце, кроз песму и причу, чије мотиве можемо да нађемо свуда око нас. Веома смо били почаствовани њеним доласком и пожелели смо да нам опет дође.
На дан Св. свештеномученика Лукијана, 28. октобра 2012.године, "Књижевно подне" смо обогатили предавањем психолога Снежане Милковић, која је веома сликовито испричала своју животну причу о одрастању и васпитању, у којој је васпитач био нико други него блаженопочивши Патријарх Павле. Цртице из живота Патријарха Павла које су нам предочене могу да нам буду добар узор у васпитању наше деце и преваспитању самих родитеља. Драга гошћа је нашла за сходно да нас упути у основне тајне комуникације са децом и нагласила је важност синергије између психолога, родитеља, лекара и свештеника, у очувању психофизичког здравља наше деце.

 

 

У недељу, 04. новембра 2012. године, у оквиру "Песничког поднева" своје песме и прозу читаће проф. српског језика и књижевности Марина Баровић.

 

 

 
Свети Стефан

Мултимедија

Молитвени кутак

Предавања и дружења