Најаве

Васкрс, 16.април: Васкршња Литургија у 9:00

Слава Параклиса

Деца у Параклису

Дечији радови

Home Протекли догађаји Група Моба на Литургији

postheadericon Група Моба на Литургији

 

У недељу,17. јуна 2012. године, на празник Светих мироносица Марије и Марте, служена је Божанска Литургија у нашем Параклису. Имали смо велику част да су нас својим присуством удостојиле сестре из гупе "Моба", које су, својим дивним гласовима, оплемениле наше служење Господу. Готово сви болесници који су били у могућности дошли су на Литургију. Поред њих, наши драги пријатељи Наташа и Дуле из Дома за лица са посебним потребама, као и Здравко ,кога смо довезли из Савамале, смогли су снаге и љубави да издрже целу Литургију и да буду заједно са нама на концерту групе "Моба".


Е, какав је то концерт био... У хладу високих кестена, на клупама поред "воде живе" - Јелена и Александра су нам дочарале звук прохујалих времена. Савремени човек је растрзан брзином живота, са отупелим чулима и емоцијама, изгубљеног смисла живота, а ова сазвучја колективно несвесног у нама пробудила су оне људе који још увек осећају, размишљају и радују се.

"Моба" нас подсећа на то ко смо ми у изворном смилу. Ми смо ми и без зурли и шаргија, са фрулом и гајдама, са белим грлима која Господу песму узносе, као најлепше славословље и принос. Хвала им на овом предивном јутру музикотерапије. Надамо се да ће нас опет посетити.

 

 

 
Свети Стефан

Мултимедија

Молитвени кутак

Предавања и дружења