Најаве

Васкрс, 16.април: Васкршња Литургија у 9:00

Слава Параклиса

Деца у Параклису

Дечији радови

Home Протекли догађаји Духови - молитве за болне и дечија радост

postheadericon Духови - молитве за болне и дечија радост

 

На Задушнице, уочи Свете Тројице - Духова, служена је Св. Литургија, у присуству великог броја болесника и верујућег народа. После Литургије, служен је помен. Потом је свештеник Лазар Војводић исповедио присутне болеснике, који су се причестили на овај дан. Св. Литургија на дан Силаска Светог Духа на апостоле везала је молитве болних из овог лечилишта, лекара и сестара, помоћног особља и верујућег народа.

За оне који не знају, посебан је доживљај који болни и болесни имају на Литургији. Јер, они треба да победе често и свој осећај бесмисла, туђе предрасуде, специфичност и тежину лекарске интервенције кроз коју су прошли и пролазе - многи су свеже оперисани и носе дренове и катетере са собом. Са великом вером и надом стижу са хемотерапије, зрачења... То је једна надреална ситуација у којој болни, нас релативно здраве, опомињу како треба ревновати и како се треба молити до краја, без остатка.

У свом болу и муци, нашли су дечије радости, те су плели венчиће заједно са децом из нашег малог црквеног хорића. Општу радост и духовно задовољство сви смо осетили када су нам дечица певала богоугодне песме Лидије Поповић.

На позив оца Лазара, наша мала заједница је организовала хуманитарну акцију прикупљања новчане помоћи за дечака Димитрија Стевановића, који болује од тешке болести и који треба да се оперише у иностранству. Молимо се да операција успе и да се Дика што пре врати међу своје другаре.

Након Литургије, испред фонтане и "живе воде", студент књижевности Марко Љешевић је читао своје песме о љубави, Богу и нади, у присуству наше мале заједнице. Добио је велики аплауз на отвореној сцени у хладу кестенова.

 
Свети Стефан

Мултимедија

Молитвени кутак

Предавања и дружења