Најаве

Васкрс, 16.април: Васкршња Литургија у 9:00

Слава Параклиса

Деца у Параклису

Дечији радови

Home Протекли догађаји Биљни препарати у манастирима

postheadericon Биљни препарати у манастирима

 

У недељу, 15.септембра, одржано је веома занимљиво и едукативно предавање на тему -"Биљни препарати у манастирима и значај примене биљних препарата данас".Гости предавачи су били специјалисти лековитог биља: фармацеут др Драгица Бојовић и  фармацеут  др Вања Тадић.
Најпре нас је др Вања упутила у значај савремених фито фармацеутских производа, у њихову научно доказану лековитост, као и у важност правилног начиња коришћења биљних препарата. У току предавања имали смо прилику да  пробамо два изузетно лековита напитка као што су "Шарпланински чај" и "Чај од вирка", који иначе показују посебна лековита својства, нарочито за проблеме стомачних тегоба.
Уједно нам се др Вања претставила са својим научним достигнућем за који је и награђена светком наградом у Сеулу.
Др Драгица,практичар у струци, како она воли себе да представи,несебично,са својим знањем и искреном побожношћу, помаже да наши манастири у Црној Гори постану праве апотеке здравља,као што су некад и биле у златно доба Немањића.Она  је својим озбиљним научним односом према проблематици лечења биљем, поставила високе стандарде којима могу да позавиде светски центри фармације
.Под њеним стручним руководством праве се високо квалитетни мелеми,гелови, креме,чајеви,уља,тоници,... који се могу наћи у биљној апотеци "Св.Василије Острошки" у Подгорици, (e mail: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ) на који ће вам  Др Драгица лично одговорати на питања у  вези лечења лековитим биљем и давати корисне савете.Уједно се можете и преко сајта ове апотеке информисати о свим производима који се нуде на здравље и спасење.
 
Свети Стефан

Мултимедија

Молитвени кутак

Предавања и дружења